ETT KUNGLIGT RECEPT PÅ KANIN

Släpp loss din inre kulinariska kock med detta kanin recept som vi fick från vår vän när vi diskuterade uppfödning av kaniner för självhushållning.

Eftersom att vi inte har några egna kaniner än så har vi inte hunnit testa detta receptet, vi tror dock att detta är ett vinnande recept och något som vi ser fram emot att testa själva.

I detta recept så finns inga färdiga mått utan det blir mer att gå på känslan, men vi är helt övertygade att detta kanin recept kommer att bli en absolut fröjd för dina sinnen.

Först så tar vi ut levern som för vissa är en riktig delikatess. Under levern hittar vi de delikata njurarna som vi försiktigt tar bort och lägger åt sidan.

Pochera benen

Därefter tar vi vara på de köttiga bak benen och bryner dem lätt och pocherar dem till perfektion i kanin buljongen som vi gjorde i vårt förra inlägg. Vi låter dem puttra försiktigt i cirka 30 minuter, så att smakerna smälter samman och konsistensen blir oemotståndligt. Under tiden förbereder du nedan angivna punkter, dukar bordet och underhåller dina gäster i ditt lantliga kök.


Gör såsen

Nu är det dags att skapa såsen som kommer att lyfta den här rätten till nya höjder. Vi börjar med en bas av olivolja, där vi fräser tjocka bitar av bacon och din favorit svamp som du verkligen tycker om. hemligheten bakom denna sås är användningen av milda, delikata färska örter som kommer att komplettera kaninens subtila smak.


Tillsätt en skvätt vitt vin, ungefär en dl är lagom och låt den reducera. Sedan lägger vi till en touch av grädde cirka 0.5 dl, detta kommer att förvandlar din sås till ett rikt, café latte färgat mästerverk.


För att knyta samman allt tillför vi en liten klick senap.

Sista touchen.

Till sist lägger vi de pocherade benen i såsen. Kokar upp vår tagliatelle pasta och för att riktigt fullborda detta kungligt kulinariska mästerverk kommer vi att steka upp vårt kanin kött på relativt hög temperatur, valfritt är att bryna levern och njurarna lätt. Dessa ska vara lätt rosa i mitten och ska stekas hastigt på hög värme, ca 1–2 minuter per sida, så de inte blir torra.

Häll av vattnet från pastan, lägg en portion av kaninköttet på en tallrik med lite av såsen. Skär levern och njurarna i tunna skivor och garnera din rätt. Salta och efter peppra efter smak. Om tagliatelle pasta inte är din melodi varför inte göra en en potatispuré med en mix av rotfrukter eller bröd.

smaklig måltid, vi hoppas att detta kungliga receptet kommer att reta dina smaklökar och göra dig sugen på mer kanin som verkligen förtjänar en plats på ditt bord. Vi vill samtidigt innan vi avslutar då kanin kött är lite ovanligt och flertalet av våra läsare kanske är så vana vid tillagning av just kanin på menyn, att köttet ska vara genomstekt men saftigt. Inälvor ska alltid vara färska och tillagas samma dag. Du kan dock använda dig av frysta om du har en dag där du exempelvis slaktar flertal djur.

För bästa kvalitet och smak rekommenderas att använda frysta inälvor inom 3–4 månader. Det går att förvara dem upp till 6 månader, men längre lagring kan påverka både textur och smak negativt.

 

Tips för bästa resultat

Rensa och skölj inälvorna noggrant innan infrysning.

Torka dem torra och paketera lufttätt, gärna i fryspåsar och märk med datum.

Tina långsamt i kylskåp innan tillagning, och använd dem direkt efter upptining för bästa kvalitet.

Omdömen: 5 stjärnor
3 röster

Lägg till kommentar

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än.