DIN GUIDE TILL NÅGRA AV DE BÄSTA GRÖNSAKERNA ATT BÖRJA FERMENTERA
Fermentering handlar inte bara om surkål och Kim chi, sanningen är att nästan alla grönsaker och även många frukter kan fermenteras.
Rödbetor är naturligt söta, så de jäser snabbt och kan locka till sig jäst som omvandlar socker till en liten mängd alkohol. De är rika på magnesium, kalium, järn, lösliga fibrer, vitamin A, C och B6 och antioxidanter.
( Tiamin, även känt som vitamin B₁, är ett koenzym som är nödvändigt för att hjärnan och det centrala nervsystemet ska fungera normalt samt för omsättningen av kolhydrater.
Du kan göra en snabb jäsning (3-5 dagar) på broccoli för att lägga till lite probiotisk smak utan att låta de ömtåliga ändarna bli mosiga.
6. Majs: En söt och fiberrik jäsning.
7. Blomkål:
8. Gurkor: Ett uppfriskande och probiotiskt mellanmål.
9. Vitlök: En smakrik och hälsosam jäsning.
10. Grönkål: En mångsidig och näringsrik källa.
11. Lök: Lägger till komplexitet till dina jäsningar.
12. Paprika:
13. Rädisor: En kryddig och syrlig njutning.
14. Gröna bönor: ett krispigt och näringsrikt mellanmål.
15. Rovor: ett skarpt och smakrikt tillskott.
« FANTASTIKA FÖRDELAR MED FERMENTERAD MAT VIKTIGA VERKTYG FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FERMENTERING HEMMA »
Lägg till kommentar
Kommentarer